Кога се прави фотосесия по време на бременността?

Кога е подходящият момент за този тип фотосесия? Как да се подготвим? Какво да очакваме?


Често получавам запитвания от бъдещите мами  кога е най-подходящият момент за фотосесия за бременни. Истината е, че е важно как се чувствате, дали вече ви е тежко или сте в добра кондиция? Как искате да изглеждате – по-наедряла, или с по-фини очертания?

Отговорът е… Уклончив!

По учебник най-добрият период за бременна фотосесия е 7 месец от бременността. Тогава все още не ви е твърде тежко, има достатъчно време до термин и не ви е притеснено, че всеки момент може да родите. Все още  сте по-подвижна и не толков уморена от бременността. Ако аз си бях направила фотосесия по време на бременността, нямаше да е в 9 месец, защото бях като „глътнала торпедо“. Но съм снимала и бременни в 9 месец и са се получавали страхотни сесии, така че всичко зависи от вас и усещането ви.

Планирайте!

Препоръчително е да започнете да се оглеждате за фотограф най-късно в 6 месец от бременността. Така ще имате време да се обадите и запазите час за 7 месец, тъй като графика на търсените фотографи, в това число и моят, върви поне месец напред. Веднага след запазване на час ще обменим идеи, визии и очаквания. Ще ви предложа да запазим час за професионален грим в студиото, за да сте наистина великолепна по време на сесията си. Тази опция е по желание, разбира се, но силно я препоръчвам като част от цялостното преживяване. По време на фотосесията за бременни, често дамите преоткриват себе си и своята женственост, а ако партньорите им са там също ги виждат с нови очи.

Истината е, че това е едно ново, вълнуващо преживяване, което си заслужава да си подарите и за миг да се почувствате като професионален модел. Често клиентите си тръгват с думите : „Ама то не беше никак страшно, напротив – беше много приятно!“. Да, това е моята цел! Никой от нас не се снима професионално ежедневно и аз съм напълно наясно, че не сте фотомодели. С времето и практиката съм усъвършенствала умението да извадя възможно най-бързо най-доброто от всеки пред обектива и за радост на клиентите ми, постигаме резултати, които надхвърлят очакванията им многократно.

Какво да подготвите?

В студиото ми има нужни реквизити и дрехи за бременни, но може да донесете и свои любими дрехи/обувки/аксесоари.

Обикновено снимам клиентите си боси, или ги предупреждавам да си носят предварително почистени обувки.

Ако искате по-смели снимки, но без нецензурна голота – напълно е възможно. Женското тяло по време на бременността е красиво с извивките си. Професионалният фотограф може да ги улови и запечата в красива, естетична гола поза.

Ще бъдат нужни два чифта бельо – сутиен и бикини,  в черно и в бяло (или телесен цвят). Можете да си направите небрежна прическа у дома, прав сешоар или къдрици.

Разбира се, фотосесията по време на бременността, е с препоръчително присъствие на партньора ви, а ако имате по-голямо дете – то също е добре дошло. Домшаните любимци също са добре дошли в студиото ми!

Продължителността на сесията е около час, а ако се възползвате от професионален грим преди това – 1.40 мин. до 2 часа, в зависимост от сложността на грима.

 

     

 

Може би ще харесате и тези

Не са открити резултати.

Меню